Logo Caroline van Lankveld

Stress en Burn-out

Ken je dat ook? Je leven lijkt wel continue spitsuur. Alles en iedereen trekt aan je: partner, kinderen, werk, vrienden. Zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes. En dat is nu net het probleem. Je hebt al zo lang voldaan aan de verwachtingen. Je rolt van de ene afspraak in de andere. Een terugkerend patroon. Je holt achter de feiten aan. En dat kost je steeds meer energie. Het echte vuur voel je niet meer. Je plezier is allang naar de achtergrond verdwenen. Je ervaart stress en je lichaam voelt gespannen. Je slaapt slecht en je moeheid lijkt niet over te gaan. Waarom overkomt mij dit? Tijd voor meer balans. Maar hoe doe je dat? Dat kan niemand anders bepalen dan jij. Ik help je daarbij, zodat jij jouw balans vindt die past bij wie jij werkelijk bent.

Stressbehandeling

Op heldere wijze begeleid ik mensen met lichamelijke, emotionele en mentale stress gerelateerde klachten. Ik help je om je klachten inzichtelijk te maken.

Burn-out

Sommige mensen hebben (soms jarenlang) zoveel van zichzelf gevergd dat je kunt spreken van roofbouw. Het resultaat is een burn-out. Je raakt emotioneel en fysiek uitgeput, er ontstaat cynisme en/of irritatie naar je omgeving en er is een lager zelfbeeld van de eigen competenties. Bij een burn-out is er meer nodig dan leren omgaan met stress alleen. Eerst zal er gewerkt worden aan een langzame opbouw van draagkracht en energie. Er is aandacht voor vitaliteit en waar ruimte is voor verbetering. We onderzoeken en bespreken met welke tools je energie weer kan worden hersteld. Daarnaast is er aandacht nodig voor acceptatie en andere bijkomende emoties, bijvoorbeeld schuldgevoelens en schaamte.

Resultaat

Een gezonde balans op verschillende niveaus: praktisch, mentaal, fysiek en spiritueel

Stress reductie en hantering

Inzicht in je (denk)patronen en mechanismen die stress veroorzaken, of in stand houden

Tools voor stresshantering in de dagelijks praktijk

Terugkeer naar werk

Opbouw Stressbehandeling

We stellen een traject op voor de stressbehandeling. Dit traject is erop gericht om zo spoedig mogelijk de stressklachten en problemen hanteerbaar te maken. Centraal staat dat er inzicht ontstaat in het ontstaan van de stressklachten en hoe je jouw stress hanteerbaar kan maken.

Opbouw Burn-out begeleiding

Als het fysieke herstel is ingezet en je soms weer kunt genieten, komt er ruimte om de achterliggende oorzaken van de stress te onderzoeken. Meestal is er sprake van een combinatie van factoren en werken we op verschillende niveaus (praktisch, mentaal, fysiek en spiritueel) aan een gezonde balans. De laatste fase is de gefaseerde terugkeer naar werk. Dat betekent het geleerde vasthouden en in het dagelijks werk integreren. Centraal in deze fase is het hanteerbaar houden van stress om herhaling te voorkomen.

Tarief

€ 85,- intake en sessie van een uur.

Betaalt de werkgever? Neem vrijblijvend contact met mij op voor zakelijke tarieven.

Er is vergoeding via de ziektekostenverzekeraars mogelijk voor de therapie sessies. Sessies worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering, zie overzicht vergoedingen zorgverzekeraars. Informeer voor de zekerheid bij je eigen zorgverzekeraar.

Incompany maatwerk

Stress en Burn-out begeleiding is als onderdeel van een re-integratietraject of als preventieve arbozorg inzetbaar. Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact met mij op.

Contact en aanmelden

info@carolinevanlankveld.nl of 06-41342450

 

Is de Mindfulness training iets voor jou? Lees verder >>>

Omgaan met lichamelijke, emotionele en mentale stress