Logo Caroline van Lankveld

Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Zit je goed in je vel, dan zijn deze twee in balans. Lastige en ingrijpende situaties in je persoonlijke of professionele leven kunnen verstorend werken op je balans. Ons lichaam geeft veel waardevolle informatie over je welzijn en vormt de basis in deze vorm van therapie. Disbalans kan een diversiteit aan klachten teweeg brengen:

 • Minder goed weten wat je nodig hebt en het steeds lastiger vinden jezelf te zijn
 • Een standpunt innemen is regelmatig een grote stressfactor
 • Steeds vaker een onaangenaam ‘onderbuikgevoel’
 • Er ontstaat een muur om je heen, volgt minder makkelijk je hart
 • Depressiviteit, terugkerende negatieve gedachten
 • Stress, onrust, prikkelbaarheid, burnout
 • Moeite met contact maken
 • Angst, minderwaardigheidsgevoelens

Deze vaak voorkomende klachten zijn te behandelen met lichaamsgerichte psychotherapie.

Je zult ervaren dat therapie niet alleen ‘zwaar’, maar ook licht en plezierig kan zijn. Letterlijk en figuurlijk ontstaat er ruimte doordat bijvoorbeeld de last van je schouders valt, de brok in je keel oplost, je hart zich meer opent, je meer helderheid in je hoofd krijgt. De combinatie van ervaringsgerichte oefeningen en gesprekken geeft je daarbij inzicht in gedachte- en gedragspatronen.

De praktijk leert dat door de therapie je vitaliteit toeneemt, je meer in contact komt met je innerlijke kracht en eigenheid. Van hieruit kun je nieuwe, passende keuzes maken die je energie, meer vervulling in werk en levensvreugde geven.

Resultaat

 • Meer vitaliteit en ontspanning
 • Balans tussen lichaam en geest
 • Stressreductie
 • Helderheid in hoofd en hart
 • Inzicht in je (denk)patronen en mechanismen
 • Acteren vanuit je innerlijke kracht en eigenheid
 • Communicatieve vaardigheden vergroten

Werkwijze

Intake
We starten met een intakegesprek van een uur. Dit biedt de gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken. We onderzoeken samen je hulpvraag en stellen vast wat je wilt bereiken. Ik toets je verwachtingen en informeer je over mijn werkwijze. Het gesprek biedt de gelegenheid om te beslissen of je sessies bij mij wilt gaan volgen.

Jouw doel centraal
Jouw doel staat centraal in de begeleiding. Wat wil jij bereiken? Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden wordt de begeleiding zodanig vormgegeven dat deze bij je past en je steeds een stap dichter bij je doel brengt. Het aantal sessies dat we nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken hangt af van je hulpvraag, doelstelling en commitment. De sessies duren vijf kwartier.

Afronding
Wanneer de doelen zijn behaald, wordt het traject in onderling overleg afgerond. Aan het eind vindt er een afrondend gesprek plaats. Wat jij voelt, denkt, doet en beleeft vormt de basis van de therapie. Naast gesprekstechnieken werk ik met Reichiaans ademwerk, karakteranalyse, technieken uit de bio-energetica, yoga, gestalt, bodydrama, bodyreading, inquiry, mindfulness, meditatie en visualisatie.

Tarief

Intake of sessie van een uur is € 89,- incl. btw. Tarieven voor bedrijven zijn op aanvraag op basis van offerte voor maatwerk. 

Er is vergoeding via de ziektekostenverzekeraars mogelijk voor de therapie sessies. Sessies worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering, zie overzicht vergoedingen zorgverzekeraars. Informeer voor de zekerheid bij je eigen zorgverzekeraar.

Incompany

Lichaamsgerichte psychotherapie is als onderdeel van een re-integratietraject inzetbaar. Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact met mij op.

Contact en aanmelden

Informatie aanvragen en contact kan via dit contactformulier of via info@carolinevanlankveld.nl of 06-41342450

Psychotherapie, volg het labyrinth naar heling