Logo Caroline van Lankveld | Praktijk voor therapie, coaching, training

Ervaringen van eerdere deelnemers

Lees hieronder de ervaringen van eerdere deelnemers.

Ervaringen van klanten

Bij Caroline volgde ik de cursus mindfulness. In acht bijeenkomsten van tweeënhalf uur werden de beginselen van mindfulness niet alleen uitgelegd, maar ook aan de hand van een reeks oefeningen – voor een belangrijk deel in vrije en fraaie natuur! – uitgebreid gepraktiseerd. Hulpmiddelen daarbij waren een werkboek en twee cd’s.

Structuur

Caroline leidde de sessies heel gestructureerd en gaf steeds helder uitleg en instructie. Ze creëerde gemakkelijk een ontspannen sfeer waarin belangrijke elementen als meditatie, ademhalingsconcentratie en het geven van persoonlijke feedback door de cursist, heel goed tot hun recht kwamen. Positief was verder dat er altijd ruimte was voor het stellen en beantwoorden van spontaan opgekomen vragen.

Effect

Nu, een reeks weken na afsluiting van de cursus, kan ik vol overtuiging zeggen dat de cursus mij duidelijk heeft geholpen bij het aanleren van een betere omgang met stressvolle momenten in het dagelijks leven. Dat laatste is, zoals wellicht bekend, ook dé pretentie van de mindfulness-benadering. Een succesvolle cursus dus!

Ervaringen van Bram

Ik heb de begeleiding ervaren als heel professioneel. Je hebt een goed oog voor wat er met mij gebeurt tijdens de sessies. Je hebt veel bewustzijn van de processen die zich in mij als cliënt afspelen, processen die zowel een emotionele als lichamelijke kant hebben. Je aanpak is zowel methodisch als intuïtief.

Inzichten

Ik heb geleerd dat ik in vrede met mijn lichaam wil leven en dat dat er voorheen op een bepaalde manier aan ontbroken heeft. De klachten die zijn afgenomen kan ik omschrijven als: me vervreemd voelen van mijn lichaam, geen grenzen ervaren tussen mij en anderen/de wereld om mij heen.

Effect

Wat het mij gebracht heeft is een groter zelfbewustzijn in lichamelijke zin, meer gevoel van eigenheid door het kunnen ervaren van het verschil tussen wat van mij is en wat niet bij mij hoort. Wat ik als prettig heb ervaren is dat ik bij jou in veilige handen was, dat je wist wat je deed, dat je je geen knollen voor citroenen liet verkopen.

Ervaringen van Yvon

Beeldend Kunstenaar

Ervaringen van klanten

De lichaamgerichte therapie bij Caroline ervaar ik als zeer helpend en fijn. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar en ze liet me voelen dat ik volledig mezelf mag zijn. Ze weet op de juiste momenten de goede interventie toe te passen en daarbij is je lijf en emoties voelen van belang. Soms confronterend… maar altijd verhelderend.

Ik ervaar Caroline als een integere therapeut. Ze luistert goed naar je verhaal, oordeelt niet, maar helpt je juist je eigen antwoorden te vinden. Dat vind ik heel fijn. Ze leeft met je mee, met een goede balans tussen afstand en nabijheid. Dat is toch een kunst!

Ervaringen van Christel

Pedagogisch medewerkster

Ik heb meerdere sessies lichaamsgerichte psychotherapie bij Caroline gevolgd. Wat mij daarbij  is opgevallen is dat het vertrouwen steeds groter werd. In het begin was ik wat afwachtend en voorzichtig, maar ik kon mijzelf steeds meer toestaan om te verdiepen en te ervaren. Als belangrijkste redenen zie ik:
  • Caroline weet een veilige sfeer te creëren waarbinnen bewustwording en persoonlijke groei mogelijk zijn.
  • Caroline onthoudt zich van ieder oordeel. Zij neemt hoe je bent als uitgangspunt.
  • Caroline beheerst vele methoden en technieken en kan deze op het juiste moment inzetten.
  • Caroline stimuleert je om nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Zij is warm en betrokken zonder te overdrijven.
  • Mijn eigen nieuwsgierigheid naar hoe ik in elkaar zit en zelfacceptatie.
Effect

Wat het mij heeft opgeleverd is het besef dat bepaalde gebeurtenissen in mijn leven weliswaar pijnlijk zijn geweest, maar ook kwaliteiten hebben gegeven en dat de overlevingsmechanismen die ik mij vroeger heb eigen gemaakt nu  misschien minder nodig zijn.

Ik kan Caroline van harte aanbevelen aan een ieder die met warme en vakkundige begeleiding aan zichzelf wil werken.

Ervaringen van Richard

Webdesigner

Ervaringen van klanten

Recent heb ik bij Caroline een loopbaantraject gevolgd. Ik kwam bij haar op een punt in mijn leven waarop ik echt hulp kon gebruiken bij het uitzoeken wie ik nu ben en wat ik écht leuk vind: Na mijn studie ben ik een vakgebied ingerold en heb mij hierbinnen ‘succesvol’ weten te ontwikkelen. Gedurende deze jaren heb ik steeds binnen het vakgebied mijn volgende stappen gezocht en ben ik ongemerkt mijn identiteit gaan ontlenen aan de functie die ik bekleedde. Dit liep (uiteraard) op een gegeven moment spaak, waarop ik uiteindelijk bij Caroline terecht ben gekomen.

Inzicht en Effect

In 12 sessies, waarbij ik ook een aantal thuisopdrachten heb gekregen, heb ik geleerd waar ik voor sta en waar mijn eigen/echte passie ligt (niet de passie die past bij de werkgever/functie). Ook heb ik geleerd naar mijn intuïtie te luisteren en kan ik beter omgaan met mijn ‘kritische ik’. Hierdoor heb ik meer rust en zelfvertrouwen.

Structuur

Het traject kan grofweg opgesplitst worden in 2 hoofdthema’s: in het eerste deel was er ruimte voor grondig zelfonderzoek en in het tweede deel keken we samen hoe we eerdere bevindingen concreet konden vertalen naar taken en functies. Ook was er praktische begeleiding bij het maken van een CV, LinkedIN profiel etc. Tijdens de sessies bespraken we de opdrachten en de obstakels en/of bevindingen die hieruit naar voren kwamen. ‘Deadlines’ voor de opdrachten werden telkens in overleg bepaald; ook hierin heb ik geen druk gevoeld vanuit Caroline.

Over Caroline

Wat ik als heel prettig heb ervaren in de samenwerking met Caroline is dat zij nooit (ver)oordeeld, er te allen tijden ruimte is voor eigen inbreng (ook wat betreft het programma) en zij gestructureerd en professioneel werkt. Daarnaast is Caroline een rustig en prettig persoon en begeleid je op deze wijze naar een betere versie van jezelf.

Ik kan een ieder die aan zichzelf wil werken het loopbaantraject bij Caroline van harte aanbevelen!

Ervaringen van Karen

Onderneemster