Logo Caroline van Lankveld | Praktijk voor therapie, coaching, training, mindfulness

Wie is Caroline?

Mijn naam Caroline betekent vrij mens. Het is mijn passie mensen te bewegen om bewust(er) en daarmee vrijer in het leven te staan. Ik leer hen lichaam, hart en hoofd meer in balans te brengen. Ik doe dit onder andere door coaching en lichaamsgerichte psychotherapie. Verder geef ik mindfulness en compassie training in Zeist en voor organisaties. In het werken met mensen ben ik op zoek naar authenticiteit.
 Zodoende raak ik dagelijks weer gefascineerd door iemands ware aard en ontwikkeling; de mens in zijn pure vorm.

Achtergrond

Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde ik Bedrijfskunde. Daarna werkte ik als adviseur, coach, trainer en projectleider in zowel de zakelijke dienstverlening als de overheid. Met als resultaat dat ik ruime ervaring heb opgebouwd op thema’s zoals human resources management, change-management, strategie en organisatiecultuur, maatschappelijk verantwoord ondernemen en dialoogbegeleiding. In die periode heb ik meermalen een burn-out gehad en het chronische vermoeidheidssyndroom. In mijn herstelproces heb ik geleerd mijn hooggevoeligheid als kracht in te zetten en heb ik ervaren hoe mijn lichaam de sleutel is naar heling. Daardoor ontdekte ik hoe processen en patronen helder worden wanneer je je lichaam als insteek neemt. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Als gevolg daarvan leerde ik hoe ik kon groeien in bewustzijn. Ik ontdekte hoe ik meer levendigheid en plezier in mijn leven kon toelaten. Het heeft ertoe geleid dat ik mijn verlangen meer en meer kon voelen en hier vorm aan heb kunnen geven. Dit door te starten als ondernemer in het begeleiden van mensen.

Inspiratie

De traditie van Thich Nhat Hanh inspireert mij enorm evenals het werk van A.H. Almaas. Zodoende ben ik sinds 2005 student aan de Ridhwan School. Verder beoefen ik dagelijks kundalini yoga wat me aanmoedigt om voluit te leven vanuit mijn hart. Tenslotte ben ik initiator van de Dialooggroep Zeist waar ik met enige regelmaat dialogen organiseer en begeleid over actuele maatschappelijke thema’s.

Opleidingen

  • Lichaamsgerichte psychotherapie (SBLP lid), Bodymind opleidingen
  • Opleiding Coaching, School voor Coaching
  • Opleiding Mindfulness trainer, SeeTrue
  • Vervolgopleiding Mindfulness (MBSR), Centrum voor Mindfulness
  • Mindful Self Compassion, Kristin Neff & Chris Germer
  • Compassie opleiding, David Dewulf
  • Kracht van dialoog, Centrum Dialoog en Samenleving
  • Yoga docent opleiding, Utrecht
  • Kundalini yoga lerarenopleiding level1, Yoga Lifestyle

Lees verder over mijn Zienswijze

Zelfcompassie als weg naar je hart